PAUL DI’ ANNO: “The Beast Arises”

Τα τελευταία 2-3 χρόνια, ο πρώτος (δισκογραφικά) τραγουδιστής των Iron Maiden ξαναβγήκε στο προσκήνιο μετά από προσωπικά προβλήματα που είχε με τον νόμο αλλά και με την υγεία του, κάνοντας την εμφάνισή του σε αρκετές χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας.

Ένα γερό αλλά και αμφιλεγόμενο comeback στις ρίζες του, στη μπάντα που τον ανέδειξε αλλά και έδιωξε αργότερα, παίζοντας τραγούδια από την προσωπική του καριέρα αλλά και από τα χρόνια του στους Iron Maiden.

Το DVD το οποίο έβγαλε μας δίνει μια μικρή γεύση από το φετινό tour του σε πόλεις της Ευρώπης. Είναι ωραία και γλυκιά η νοσταλγία για την εποχή που κρατούσε το μικρόφωνο σε μικρά stages στην Αγγλία των 80’s,τότε που οι Iron Maiden έχοντας βγάλει δύο δίσκους ξεκινούσαν για την κατάκτηση του κόσμου.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και αυτό φαίνεται και από τις εμφανίσεις του Paul Di’ Anno καθώς ναι μεν είναι ωραίο να τον βλέπεις να τραγουδάει ξανά τους ύμνους με τους οποίους όλοι έχουμε μεγαλώσει, αλλά τον βλέπεις να μην μπορεί να τραγουδήσει στην κυριολεξία καθόλου δε…

Ένα DVD φιλμαρισμένο στην Κρακοβία της Πολωνίας σε ένα μικρό και ζεστό stage ο Paul Di’ Anno ερμηνεύει όλα τα καυτά κομμάτια από τα “Iron Maiden” και “Killers” που μας έχουν σημαδέψει όλους. Μετά από τόσα χρόνια αλλά και όλη την ταλαιπωρία φαίνεται, όπως είπα και πριν, ότι δε μπορεί να τραγουδήσει, δεν το έχει! Βασικά τις περισσότερες φορές δεν τραγουδάει… μιλάει. Σίγουρα βασίζεται στο όνομά του και στην ιστορία του αλλά το όλο θέμα έχει κορεστεί. Φήμες λένε ότι ο Steve Harris του έδωσε την πλήρη άδεια για να τραγουδήσει μόνο και μόνο για να βγάλει λεφτά για να ζήσει… αρπαχτή λοιπόν;;;

Γι’ αυτό είναι και αμφιλεγόμενο το comeback του. Δε λέω, ωραίοι οι Iron Maiden την εποχή του Di’ Anno, ωραίος και ο Di’Anno γενικά αλλά μην το ξεχειλώνουμε κιόλας. Καλύτερα να το βάλουμε στην φορμόλη και να το αφήσουμε ως έχει.

Εγώ θα κάτσω να ακούσω τους δίσκους μου.. .εσείς;

523

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.