DREADFUL FATE: "The Sin of Sodom"

Μας έρχονται από την Σουηδία με το ένα, μοναδικό και παρθενικό demo τους σε κασέτα (γιατί είναι και true) αλλά οκ πάω πάσο και τους δίνω μια αυτιά.

Ο λόγος γίνεται για τους Dreadful Fate και το “The Sin of Sodom” και παρόλο που είναι Σουηδοί η μουσική τους περιβάλλεται από Γερμανοελβετικές επιρροές και μιλάω ξεκάθαρα για Sodom, Kreator και Celtic Frost.

Ήχος καρμπόν από την πρώιμη εποχή των προαναφερθέντων συγκροτημάτων με όμορφα άσχημο γρέζι στην εξάχορδη, ένα σχεδόν φάλτσο μπάσο, χωρίς να δίνει ιδιαίτερο όγκο στην μουσική τους και κλαμπατσιμπαλέΪκα τύμπανα που βαράνε ανελέητα στο ψαχνό.

Demo με δύο δικά τους κομμάτια (“The Sin of Sodom” και “Unholy Lust”) τα οποία συνθετικά είναι μεν ντούκια, τίγκα θρασάτα και θρασύτατα αλλά καταλαβαίνεις εύκολα από που είναι επηρεασμένα και μάλιστα μέχρι αηδίας. Τέλος υπάρχει και μια διασκευή στο “Tormentor” των  Kreator άρτια εκτελεσμένη σαν να την ακούς κατευθείαν από το “Endless Pain”.

Χωρίς να πείθουν οι Σουηδοί με το demo τους, θα πάρουν άλλη μια ευκαιρία με το καλό όταν βγάλουν και δίσκο…μέχρι τότε ίσως καλύτερα να γίνουν διασκευομπάντα.

486

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.