BURIAL GROUND: “Instinct Of Self Destruction”

Οι Burial Ground είναι μια one-man band από τη Ρωσία (από όσες πληροφορίες κατάφερα να ψαρέψω) και είναι ενεργή από τα τέλη του 2015.

Μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν 6 demos με το τελευταίο εξ αυτών να είναι το Instict Of Self Destruction.

Η δουλειά που έχει γίνει είναι άκρως επαγγελματική και το black thrash των Burial Ground είναι άξιο αναφοράς. Ο ήχος είναι σε πολύ καλά επίπεδα, η κιθάρα χτίζει ωραία riff και στα τρία κομμάτια του demo ενώ δε λείπουν και τα πολύ εύστοχα solo. Τα φωνητικά βρίσκονται ακριβώς στο πνεύμα του είδους, χωρίς να είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά και χωρίς να στερούν πράγματα από την ακρόαση. Μοναδική παραφωνία το μονοδιάστατο κοπάνημα στα drums που πιθανώς είναι digital αλλά με πολύ φυσικό ήχο. Αρκετά καλή και η διασκευή στο Tormentor των Kreator.

Οι Burial Ground είναι μια μπάντα που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να απασχολήσει τους οπαδούς του είδους. Ειδικά η κιθαριστική δουλειά έχει πράγματα να δώσει. Τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία που απαιτούνται για το επόμενο βήμα, είναι ένας drummer να διανθίσει με αλλαγές και περάσματα τα τραγούδια και ένα συμμάζεμα ιδεών σε πιο ολοκληρωμένες προτάσεις αντί για κυκλοφορία demo ανά δυο μήνες.

Φάουλ για μένα και η τιμή των 2€ για το download του demo μέσω bandcamp. Ο καθένας κοστολογεί όσο θέλει τη δουλειά του, αλλά όταν δίνονται δωρεάν τόσα και τόσα ολοκληρωμένα album, είναι λίγο οξύμωρο να είσαι underground μπάντα και να πουλάς ψηφιακά demo. Φτιάξε στη τελική ένα ωραίο 7ράκι ή μια κασετούλα και δώσ’ τη μου να στηρίξω και εγώ με τη σειρά μου. Ρίξτε ένα άκουσμα.

https://burialg.bandcamp.com/album/instinct-of-self-destruction

416