WACKEN 2013

Λιγότερες από δέκα μέρες έχουν μείνει μέχρι την έναρξη του 24ου Wacken Open Air.

Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε ως τοπική διοργάνωση στη βόρεια Γερμανία και έφτασε να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα – αν όχι το μεγαλύτερο – metal open air φεστιβάλ.
Για όγδοη συνεχή φορά είναι sold out, ενώ φέτος τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από τέλη Σεπτεμβρίου, σχεδόν ένα χρόνο πριν. Το billing κάθε χρόνο περιλαμβάνει πάνω από 100, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά ονόματα κάθε είδους hard και metal μουσικής.

Για τρεις μέρες 1,2 και 3 Αυγούστου από τις επτά σκηνές του W.O.A. θα περάσουν μπάντες όπως οι Rammstein, Anthrax, Deep Purple, Sabaton, Amorphis, Lamb of God, Alice Cooper, Nightwish και πολλοί άλλοι, τους οποίους θα παρακολουθήσουν πάνω από 70000 κόσμος. Πριν από αυτό, για ζέσταμα, εμφανίζονται στις 31 Ιουλίου οι νικητές των Wacken Metal Battles από διάφορες χώρες (οι Chronosphere είναι οι Έλληνες νικητές για φέτος).

Πέρα από τη μουσική όμως, υπάρχουν και πολλά άλλα events, από fire-shows και παραδοσιακές μεσαιωνικές μονομαχίες στο χωριό των Vikings που στήνεται κάθε χρόνο, μέχρι διαγωνισμό pole-sitting (τουλάχιστον όσοι συμμετέχουν έχουν πανοραμική θέα του χώρου, εφόσον οι στύλοι είναι αρκετά ψηλοί), karaoke και strip-tease shows στο Wacken Metal Market.

Γενικά φημίζεται για την καλή διοργάνωση και στο μόνο που μπορεί να κολλήσει κάποιος, είναι η λάσπη εάν ο καιρός αποφασίσει να κάνει τα δικά του. Αλλά κι αυτό με επιφύλαξη, γιατί ακόμα και τότε υπάρχουν πολλοί που το διασκεδάζουν με διάφορους τρόπους όπως λασπομαχίες και λασπόλουτρα… Prost!…

Μερικά από τα highlights του festival:

ANNIHILATOR
THUNDER
RAMMSTEIN
DEEP PURPLE
HAGGARD
9MM
GOJIRA
PRETTY MAIDS
SABATON
RAGE
MOTORHEAD (ελπίζουμε)
MUSTASCH
LEGION OF THE DAMNED
AMORPHIS
DORO
TRISTANIA
ANVIL
ULI JON ROTH
FEAR FACTORY
LAMB OF GOD
TRIVIUM
CANDLEMASS
MESHUGGAH
HARDCORE SUPERSTAR
ANTHRAX

Το Rockway.gr θα βρίσκεται εκεί για να καλύψει και αυτήν την εμπειρία…

218