Προακρόαση : DIVINER: “Realms of Time”

Την Τρίτη 9 Απριλίου, είχαμε την τιμή να βρεθούμε στην προακρόαση του νέου δίσκου των Diviner, με τίτλο “Realms of Time”, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου. Η προακρόαση έλαβε χώρα στο Devasoundz Studios, όπου έγινε η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου από τον Φώτη Benardo.

Το mastering έγινε από τον Henrik Udd (Architects, Hammerfall, Powerwolf) ενώ το οπτικό κομμάτι ανέλαβε ο Jan Yrlund (Battle Beast, Apocalyptica, Korpiklaani). Η σύσταση της μπάντας αυτή τη στιγμή, έχει ως εξής:

Γιάννης Παπανικολάου/φωνή
Γιώργος Μαρούλης/κιθάρα
Κώστας Φίτος/κιθάρες
Ηρακλής Μπουζιώτης/μπάσο
Φραγκίσκος Σαμοΐλης/τύμπανα



Φτάνοντας, βρεθήκαμε στον πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο του Devasoundz και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με μέλη της μπάντας, που φάνηκαν πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς που θα μας παρουσίαζαν. Όπως μας είπε ο τραγουδιστής του σχήματος Γιάννης Παπανικολάου, ο νέος δίσκος δείχνει εξέλιξη από τον προηγούμενο, καθώς βρήκε μία πιο “βέβαιη” κατεύθυνση, ενώ άλλαξε και η διαδικασία του song-writing. Συγκεκριμένα, ενώ στο προηγούμενο album, “Fallen Empires”, οι ιδέες έπεφταν από τους ιθύνοντες της μπάντας, αυτή τη φορά ήταν πιο συλλογική η προσπάθεια, με προσθήκες και αλλαγές από όλα τα μέλη. Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, που λέει και ο λαός, μετά από τη σύντομη εισαγωγή πάμε απευθείας να ακούσουμε το “Realms of Time”, για το οποίο ήρθαμε.

Ξεκινάμε με το “Against The Grain”, που χωρίς πολλά-πολλά, σε “πιάνει από τα μούτρα”, με επιθετικά riffs και “ισοπεδωτικά” τύμπανα. Σφιχτοδεμένο performance και παραγωγή “κρύσταλλο”, φρόντισαν να ακούγονται όλα τα στοιχεία όπως πρέπει.  Δυνατό ξεκίνημα, για να συνεχίσουμε στο “Heaven Falls”, το οποίο ήταν το μόνο που είχαμε ακούσει εκ των προτέρων, καθώς ήταν το video clip που προσφάτως δημοσίευσαν και μπορείτε να δείτε εδώ:



Τα φωνητικά κάνουν το κομμάτι να “λάμψει”, καθότι οδηγούν πολύ εύστοχα τη δομή του κομματιού, ενώ έχουμε και μία εξέχουσα ερμηνεία-solo του Γιώργου Μαρούλη. Ακολουθεί το “Set Me Free”, του οποίου οι μελωδίες μου θύμισαν πολύ Σκανδιναβία και συγκεκριμένα κάτι από την “Amok” εποχή των Sentenced, την οποία και υπεραγαπώ.

Ο δίσκος όσο “περνάει στα αυτιά μου” γίνεται και καλύτερος και το μοτίβο αυτό συνεχίζεται στο “The Earth, The Moon, The Sun”, για το οποίο περιμένουμε μέσα στον επόμενο μήνα το lyric video. Το συγκεκριμένο, το θεωρώ το κορυφαίο του δίσκου, με εξαιρετικές μελωδίες, “πιασάρικο” ρεφραίν και δυναμικές εναλλαγές που κάνουν το κάθε σημείο να ξεχωρίζει. Αναμένουμε πώς και πώς, το συνοδεύον βίντεο!



Φτάνουμε στα μισά ακριβώς, με το “Cast Down in Fire”. Ομολογουμένως, αν και δεν με “κράτησε” στο ίδιο επίπεδο όπως το προηγούμενο, παρέμεινε ένα δυνατό heavy κομμάτι, με ίσως λίγο χαμηλότερους ρυθμούς. Λειτούργησε όμως άψογα ως “γέφυρα” για να ακολουθήσει το “Beyond The Border”. Το συγκεκριμένο, το συγκαταλέγω μαζί με το “The Earth, The Moon, The Sun” που προηγήθηκε, ως την “κορυφή” του δίσκου. Εδώ, έχουμε πιο σκοτεινές μελωδίες και ίσως το πιο δυνατό outro, μέχρι στιγμής.

Δυστυχώς, το “King of Masquerade” που πήρε τη σκυτάλη δεν με “κράτησε” όπως ο προκάτοχος, αλλά αυτό άλλαξε με το “Time”, όπου έχουμε επιστροφή σε Melo-death μελωδίες με “πιασάρικα” riffs και ρεφραίν, και ένα επίσης εξαιρετικό solo.
Με ένα απότομο κόψιμο, οδηγούμαστε στο “Voice from Within”. Εδώ, αν και η αρχή δεν με κέρδισε, το κομμάτι είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, διαφορετική από τα προηγούμενα, με νέα στοιχεία όπως breakdown και χορωδιακά φωνητικά, που δεν είχαμε συναντήσει νωρίτερα.



Και φτάσαμε στο τέλος, με το “Stargate” που πραγματικά είχε ότι έλλειπε από τα προηγούμενα. Πρόκειται για το πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι του δίσκου. Ακουστικές κιθάρες ανοίγουν το κομμάτι και υπάρχει ένα πολύ όμορφο “χτίσιμο” της έντασής του. Πιο παιχνιδιάρα δομή και πιο δημιουργική χρήση του solo. Πραγματικά ότι πρέπει για κλείσιμο, αν και θα ήθελα να έχουν προηγηθεί κι άλλα παρόμοια σημεία στο δίσκο.

Η εξέλιξη για την οποία μίλησε η μπάντα, ήταν εμφανέστατη. Το “Realms of Time”, πρόκειται για έναν πολύ δυνατό μοντέρνο heavy metal δίσκο, που οι οπαδοί του είδους και της μπάντας σίγουρα θα απολαύσουν. Εξαιρετική δουλειά στις συνθέσεις και ειδικά στη φωνή, που πραγματικά ανέβασε το όλο αποτέλεσμα κατά πολύ! Εύχομαι τα καλύτερα για την κυκλοφορία τους και για την όλη τους πορεία!

913

Avatar photo
About Πέτρος Πεταλάς 14 Articles
Και καλά φωτόγκραφερ, μουσικός της κακιάς ώρας και στην ανάγκη αρθρογράφος. Ελαφρολαϊκός μεταλάς, με μια ιδιαίτερη αδυναμία σε καταθλιπτικούς βορειοευρωπαίους, ενώ στον ελεύθερο χρόνο αναπολεί εποχές που δεν έζησε ακούγοντας retro synthwave και pop punk. Εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένεις, σαν τα κουνούπια το Νοέμβρη και τα ηλεκτρόνια. Δεν πίνει αίμα, παρότι το ημερήσιο ωράριό του ξεκινάει κοντά στη δύση του ήλιου. Πιστεύει πως ο Devin Townsend είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο.