SHARON KOVACS

Με αφορμή την επιστροφή της Sharon Kovacs στην Αθήνα μετά από 3 χρόνια από την τελευταία της εμφάνιση στην χώρα μας, ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή για το πώς ξεκίνησε και πώς κατάφερε να προσφέρει τόσα πολλά με τη φωνή της αλλά και με την έντονη προσωπικότητά της.

Η Sharon Kovacs, γεννήθηκε στο Borlo της Ολλανδίας το 1990. Οι πρώτες κιόλας αναζητήσεις για την μουσική της ταυτότητα, ξεκίνησαν μέσα από talent shows και από διάφορες σχολικές μπάντες. Μέτα από πολλές δυσκολίες στην μουσική αναζήτησή της, αποφάσισε να γραφτεί στην μουσική ακαδημία του Eindhoven, “Rock city Institute”.



Παρόλο που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τους καθηγητές της και σκέφτηκε να τα παρατήσει, συνέχισε να καλλιεργεί μόνη της το ταλέντο της και ο μουσικός παραγωγός Oscar Holleman, βρέθηκε στον δρόμο της την κατάλληλη στιγμή μιας και άκουσε κάποια demo της και δεν της έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την φωνή και την ερμηνεία της. Έπειτα, η Sharon ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, αναζητώντας συνεργασίες και ηχογραφώντας μαζί με μια πλειάδα διαφορετικών συνθετών.



Μετά από αρκετό καιρό που επικεντρώθηκε στη μουσική της, τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν, καθώς η Sharon Kovacs, άρχισε τις εμφανίσεις της σε αρκετά Γερμανικά και Ολλανδικά φεστιβάλ και κάπως έτσι φτάνουμε στην πρώτη ηχογράφηση του άλμπουμ της “Shades of Black”, που κυκλοφόρησε το 2015 και πάνω σε αυτό έκανε πολλές εμφανίσεις  σε μουσικά φεστιβάλ, σε όλη την Ευρώπη καθώς και στην Τουρκία.



Έχοντας ήδη στο βιογραφικό της έξι singles, με πιο γνωστά το “My love” και “The devil you know” και 2 άλμπουμ, τα “Shades of Black” και “Cheap Smell” (κυκλοφόρησε το 2018), έχοντας μία καταπληκτική εμφάνιση στα shows της, μουσικά και χορογραφικά, το μόνο που “λείπει”, είναι να την θαυμάσουμε ξανά στις 16 Φεβρουαρίου στο Piraeus 117 Academy και για άλλη μία φορά, να μας κάνει να μιλάμε καιρό για το show της, όπως έγινε και την τελευταία.

690

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.