THE THREE TREMORS

Όπως ενδεχομένως είναι γνωστό σε πολλούς, η ιδέα αρχικά ήταν ιδιαίτερα μεγαλεπήβολη. Αν δε είχε λάβει σάρκα και οστά, θα μιλούσαμε για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της heavy metal!

Dickinson-Halford-Tate στην ίδια σκηνή, θα αποτελούσαν ένα “περιφερόμενο” Hall of Fame της Metal μουσικής. Κρίμα που δεν συνέβη (προς το παρόν, να ευχηθούμε;!), αλλά και αυτό που θα ζήσουν οι φίλοι του σκληρού ήχου στις 28/9 στο Κύτταρο, στις 29/9  στο Prague Live Stage της Καστοριάς και στις 30/9 στο Eightball της Θεσσαλονίκης, μπορεί να υστερεί σε “λάμψη”, αλλά βρίθει βαρύνουσας μουσικής ιστορίας. Ας δούμε όμως λίγο αναλυτικότερα, τί θα σταθεί μπροστά στο κοινό τις 2 αυτές βραδιές.



Tim “Ripper” Owens (πρώην Judas Priest, Monster Energy, Iced Earth, Beyond Fear, Yngwie Malmsteeen, Winter’s Bane και νυν Dio Disciples, Project Rock, Charred Walls of the Damned)

Δεν είναι λίγα, ούτε φυσικά “αμελητέα” τα πεπραγμένα του, όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, διαβάζοντας μόνο τα περιεχόμενα της ανωτέρω παρένθεσης. Μία εικονική φιγούρα στο χώρο του metal, με αποκορύφωμα της καριέρας του την παρουσία του ως frontman  των Judas Priest (αντικαθιστώντας τον Halford από το 1996 έως το 2003),όταν και εμφανίστηκε στο Ελληνικό κοινό σε ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα και από πλευράς line up, Rockwaves, πίσω στον Ιούλιο του 2001.



Τότε που οι Priest είχαν κυκλοφορήσει το “Jugulator” (υποψήφιο για Grammy), το πρώτο από τα 2 albums που ηχογράφησαν με τον Owens (ακολούθησε το “Demolition”,ενώ μεσολάβησε ένα live, το “’98 Live Meltdown” και ένα ακόμα τη χρονιά που αποχώρησε “Live in London”), με αποτέλεσμα βέβαια που δεν θεωρείται (μάλλον δικαιολογημένα, έχοντας και την ατυχία να διαδεχθεί το “Painkiller”) από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία τους. Βέβαια, όσοι βρέθηκαν σε εκείνο το live στα βοηθητικά του Ο.Α.Κ.Α., κατάλαβαν δια ζώσης, γιατί οι τότε headliners τον επέλεξαν να αντικαταστήσει τον “πολύ” Halford πράγμα που θα “νιώσουν στο πετσί τους” ακόμα περισσότεροι στις τρεις επερχόμενες εμφανίσεις .    



Ακολούθησαν οι Iced Earth, όπου έμεινε από το 2003-2007 ( The Reckoning (2003), Glorious Burden (2004), Overture Of The Wicked (2007), Framing Armageddon (Something wicked Pt.1) (2007), καθώς και 2 lives ) και η συνεργασία με τον Yngwie Malmsteeen από το 2008-2012, ( Perpetual Flame (2008), Relentless (2010) ).



Οι τελευταίες του δουλειές, είναι με το project που ξεκίνησε ο Richard Christy (ex drummer Iced Earth,Death) τους Charred Walls Of The Damned, με τους οποίους έχει ηχογραφήσει 3 albums (2010,2011,2016). Τέλος, έχει στο ενεργητικό του άλλα 2 με τα πρώτα του groups, τους Thrashers, Brainicide (1990) και τους Winter’s Bane (1993), ένα με τους Beyond Fear (2006) (μέρος πιθανότατα και του setlist) και ένα προσωπικό, το Play My Game (2009), ενώ από το 2011, συμμετέχει στους Dio Disciples, με πρώην μέλη των Dio.



Harry “The Tyrant” Conklin (Jag Panzer, Titan Force, Satan’s Host)

O Harry Conklin, έχει και αυτός μία εκτενή και ογκώδη παρακαταθήκη, με θητεία στους Titan Force (1987-1995 και 2007 έως και σήμερα), τους Satan’s Host (1986-1988, 2009 μέχρι σήμερα) και τους θρυλικούς Jag Panzer (1981-1985, 1995-2011, 2013  μέχρι και σήμερα).Το “Age of Mastery” του 1998, έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και την προσωπική μνήμη. 

Έχει, συγκεντρωτικά, πάνω από 15 κυκλοφορίες albums και έχει συμμετάσχει επιπλέον στους Powerslave 2000 και Mother Load (Maiden Tribute bands), τους Ballistic, τους Riot V και τους Tyrant. Φωνητικές δυνατότητες, ουδόλως αμελητέες….





Sean “The Hell Destroyer” Peck (Cage, Denner / Shermann, Death Dealer)

O Sean Peck με τη σειρά του, έχει υπάρξει (και εξακολουθεί να είναι) μέλος των Αμερικανών speed-power metallers, Cage (που είναι και η μπάντα της οποίας τα μέλη συνεισφέρουν για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος των 3 Tremors) από το 1992 μέχρι και σήμερα, των Death Dealer (2012 έως και σήμερα), των Denner/Shermann (2014 έως σήμερα) και των Warrior (2014 έως και σήμερα).

Με τους Cage έχει ηχογραφήσει 7 albums (έχοντας ασχοληθεί ενεργά και με την παραγωγή κάποιων από αυτούς) και από 2 με τις υπόλοιπες μπάντες πλην των Warrior. Φωνή στεντόρεια με το χρώμα, αλλά και την όψη του, να “θυμίζουν Halford”.







Οι δυνατότητες και των τριών αδιαμφισβήτητες, το εγχείρημα, αν δεν απατώμαι ,πρωτόγνωρο και η ανυπομονησία μεγάλη για αυτά που θα ζήσουμε στις 28,29 και 30 του Σεπτέμβρη. Αν μη τι άλλο, εξαιρετικά ενδιαφέρον “πείραμα”.



555

Avatar photo
About Σταύρος Βλάχος 53 Articles
Γαλουχήθηκε στα πρώτα “μουσικά βήματα”, όντας μαθητής Δημοτικού, μέσω του “Headbanger’ s Ball”, του (τότε) μουσικού καναλιού MTV. 30 χρόνια μετά τις τότε πρώτες του “πειρατικές κασσέτες”, μία εξαιρετικά ευχάριστη συγκυρία τον οδηγεί στο σαγηνευτικό “χώρο” ονόματι Rockway. Με το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” γνώμονα, με σεβασμό στη δημιουργία μουσικών στιγμών, θα αναζητά και ανακαλύπτει συνοδοιπόρος με τους αναγνώστες, ονειρικά, “μουσικά μέρη” και “ηχοτοπία”, που θα δίνουν ομορφότερη όψη στην καθημερινότητά μας, ώστε να γινόμαστε μέσω αυτής, ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι… Andiamo amici!