PARKWAY DRIVE

Metalcore χωρίς έλεος, σε συνδυασμό με (εικάζω και λογικά θα επιβεβαιωθώ) πολύ ξύλο και ιδρώτα, θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 22 και 23 Απριλίου (Δελτίο Τύπου)!

Ο λόγος, φυσικά, για τους Parkway Drive ή αλλιώς PWD, μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές παγκοσμίως μπάντες του είδους, που δεν έχουν σταματήσει να κρατούν πολύ ψηλά τον πήχη στο μεταλλικό μουσικό στερέωμα από το 2002 που δημιουργήθηκαν μέχρι και σήμερα.



Η μπάντα πήρε το όνομά της από την περιοχή στην οποία και σχηματίστηκαν και συγκεκριμένα από την οδό “Parkway Dr.” στο Byron Bay της Αυστραλίας. Απλά πράγματα και κατανοητά δηλαδή.

Το 2003, στο Κέντρο Νεότητας του Byron Bay έκαναν επίσης και την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση, όπου βλέποντάς τους ο Michael Crafter, τραγουδιστής των I Killed The Prom Queen, θέλησε να συνεργαστεί μαζί τους και έτσι τον Ιούνιο του 2003, οι Parkway Drive έκαναν το ντεμπούτο τους. Κυκλοφόρησαν ένα split CD μαζί με τους IKTPQ και την ίδια χρονιά περιόδευσαν μαζί τους σε όλη την Αυστραλία.



Το πρώτο τους EP με τίτλο “Don’t Close Your Eyes”, ήρθε ένα χρόνο αργότερα σε συνεργασία με τη Resist Records και κέρδισε μεγάλο κομμάτι του κοινού, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουν ως support σε ήδη μεγάλα ονόματα της σκηνής, όπως τους Hatebreed, In Flames, Chimaira, Shadows Fall, As I Lay Dying, Bleeding Through, Alexisonfire. Εμφανίστηκαν επίσης στα φεστιβάλ “Metal for the Brain” το 2005 και το “Australia’s Hardcore” το 2005.



Με τις τόσες ζωντανές εμφανίσεις της, η μπάντα κέρδιζε ολοένα και περισσότερους οπαδούς, με αποτέλεσμα το Μάιο του 2005 να οδεύσουν προς Αμερική για την ηχογράφηση του επίσημου προσωπικού τους debut άλμπουμ με τίτλο “Killing with a Smile”.



Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2005 από την Epitaph Records και από τότε έχει πουλήσει πάνω από 30,000 κόπιες μόνον στην Αυστραλία.
Φυσικά, συνέχισαν ανελλιπώς την πορεία τους με περιοδείες και παίζοντας πλέον και ως headliners.

Με την αποχώρηση του μπασίστα Shaun Cash το Μάιο του 206 και την αντικατάστασή του από τον Jia “Pie” O’Connor, οι Parkway Drive έκαναν διεθνή πλέον περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική.

Τον Οκτώβρη του 2006 συμμετέχουν επίσης σε περιοδεία στην Αυστραλία με τίτλο “Rockstar Taste of Chaos” και δίπλα σε ονόματα όπως τους Anti-Flag, Underoath, Thursday, Senses Fail, Taking Back Sunday και Saosin.



Το Δεκέμβρη και το Νοέμβρη του ίδιου έτους, συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε φεστιβάλ όπως τα Homebake Festival, Sound Fest, Resist Records’ tour, Soundwave Festival και Gravity G Festival.

Τον Οκτώβρη του 2007 έρχεται το σαρωτικό “Horizons”, το οποίο στέφθηκε πολλάκις πλατινένιο στην Ευρώπη… Νομίζω αν είχαν κινήσει τις όποιες υποψίες περί ανερχόμενου ονόματος στο χώρο του metalcore, η κυκλοφορία του “Horizons” απλά επιβεβαίωσε την λαμπρή μέχρι τότε πορεία τους.



Φυσικά και οι περιοδείες συνεχίστηκαν διεθνώς σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη με μπάντες όπως οι Killswitch Engage, Bury Your Dead, Darkest Hour και πολλές άλλες.

Το “Deep Blue” κυκλοφορεί το 2010, και το γεγονός ότι μέσα σε 4 ώρες φτάνει στην δεύτερη θέση στο iTunes Album Charts της Αυστραλίας (for the record, πρώτο ήταν το “Recovery” του Eminem) ενώ επίσης βρέθηκε στο Αμερικανικό TOP 40, φυσικά και λέει πολλά για την απήχηση που είχε αυτή η νέα τους δουλειά καθώς και πόσο πολυαναμενόμενο ήταν αυτό το release!



Το ίδιο έτος βραβεύονται από την Australian Independent Record (AIR) ως το καλύτερο hard rock/punk άλμπουμ για τη νέου τους κυκλοφορία.

Το 2012, με την κυκλοφορία του “Atlas”, του τέταρτου πλέον δίσκου τους, οι Parkway Drive καταφέρνουν να διατηρήσουν τα κλασικά στοιχεία του ήχου τους και παράλληλα να τον διευρύνουν αυξάνοντας τη δυναμική του.



Η μπάντα έχει πλέον καθιερωθεί στη metalcore σκηνή και η εκτίμηση που έχει λάβει είναι μεγάλη, τόσο από το κοινό της, το οποίο ολοένα κι αυξάνεται, όσο και από τους κριτικούς μουσικής.

New Musical Express, Alternative Press, Metal Hammer κι άλλα μουσικά περιοδικά τους εκθειάζουν πλέον για τον ήχο τους και την πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό τους, αναφέροντας επίσης πως κάνουν πολλές πλέον μπάντες να εμπνέονται απο τα όσα έχουν καταφέρει.



Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015 οι Parkway Drive κυκλοφορούν το πέμπτο άλμπουμ τους με τίτλο “Ire” από τις Resist Records και Epitaph Records. Με τη θεματολογία του να πραγματεύεται την οργή προς την κοινωνία, η πιο εύστοχη και σύντομη περιγραφή του είναι αυτή από τον Connor McKenzie των Rip It Up, που χαρακτηριστικά αναφέρει ότι αγγίζουν το στιλ, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά, των Rage Against The Machine.



Πλέον η μπάντα θέλει να προσφέρει κάτι νέο μουσικά κι έτσι αποφεύγει με κάθε τρόπο να “πατήσει” σε έτοιμες συνταγές. Κι επειδή ο τολμών πάντα νικά, καταφέρνουν και κερδίζουν και πάλι κοινό και κριτικούς.



Με το ντοκιμαντέρ “Parkway Drive: The DVD” να γίνεται πλατινένιο σε Αυστραλία και να λαμβάνει πάμπολλα βραβεία στη γενέτειρά τους, καθώς επίσης και τη γενικότερη απήχησή τους σε χώρες όπως η Κίνα κι η Ινδία, στις οποίες το είδος τους δεν είναι το πλέον αγαπημένο, οι Parkway Drive, έχουν πλέον καθιερωθεί δίκαια ως μια από τις πιο δυναμικές heavy/ hardcore/ metalcore μπάντες που υπήρξαν ποτέ!

Ραντεβού λοιπόν σε λίγες μέρες στο pit!

679