TERRORIZER

Μια τόσο μικρή και ουσιαστική δισκογραφία για μια τόσο μεγάλη και ιστορική μπάντα. Και ο λόγος φυσικά για τους θρυλικούς death/ grind πατέρες Terrorizer.

Δημιουργημένοι το 1986 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το κουαρτέτο των Oscar Garcia κιθάρα – φωνή, Alfred “Garvey” Estrada στο μπάσο, Pete Sandoval στα τύμπανα και Jesse Pintado στη κιθάρα έκανε τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα με ορισμένα demos και ένα split με τους Nausea το 1988.

Με τον David Vincent να αντικαθιστά τον Estrada στο μπάσο και να παίρνει τον ρόλο του παραγωγού, οι Αμερικανοί έκαναν το ντεμπούτο τους το 1989 με το συγκλονιστικό δίσκο – μνημείο του death/ grind ήχου, μέχρι και σήμερα, “World Downfall” μέσω της Earache Records, με την μπάντα ωστόσο να έχει διαλυθεί λίγο πριν την κυκλοφορία του και τους Vincent, Sandoval να πηγαίνουν στους Morbid Angel και τον Pintado στους Napalm Death. Ένας δίσκος γεμάτος βαριές riffάρες, ακραία φωνητικά και τύμπανα και φυσικά ταχύτητες στα ύψη με το εξώφυλλο και την θεματολογία του να κοιτάνε έτη φωτός μπροστά από την εποχή τους, αντικατοπτρίζοντας ιδανικά κοινωνικά και παγκόσμια προβλήματα του τότε και του σήμερα.

Δεκαέξι χρόνια μετά, στις αρχές του 2005 η μπάντα βρισκόταν πολύ κοντά στο reunion με το αρχικό τους lineup από το οποίο μόνο ο Pintado και ο Sandoval έδωσαν το παρόν. Στις 22 Αυγούστου του 2006 ήρθε το δεύτερο επίσης εξαιρετικό full length της μπάντας “Darker Days Ahead” με τη Century Media πλέον στο πλευρό τους και τους Anthony Rezhawk στα φωνητικά και Tony Norman (Morbid Angel) στο μπάσο, με το death metal να υπερτερεί για λίγο του grind.

Πέντε μέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου ο Jesse Pintado αφήνει την τελευταία του πνοή σε ένα νοσοκομείο στην Ολλανδία λόγο προβλημάτων στο συκώτι του, τα οποία προκάλεσαν υπέρμετρες ποσότητες αλκοόλ, αφού πρώτα βρέθηκε σε κώμα που προκλήθηκε από διαβήτη.

Τον Ιούνιο του 2011 οι Terrorizer υπέγραψαν στην Season of Mist και στις 28 Φεβρουαρίου του 2012 το τρίτο άλμπουμ των Αμερικανών “Hordes of Zombies” είναι πλέον γεγονός, μια κυκλοφορία λίγο πιο αδύναμη απο τις προηγούμενες με την ποιότητα της μπάντας ωστόσο να είναι και εδώ εμφανής και να θυμίζει αρκετές φορές τις χρυσές μέρες του παρελθόντος. Ο David Vincent αναλαμβάνει και πάλι το μπάσο ενώ η Katina Culture καλείται να αναπληρώσει το τεράστιο κενό που άφησε η απώλεια του Pintado. Στα τέλη της χρονιάς ο ντράμμερ της μπάντας Pete Sandoval ανακοινώνει πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι συνθέσεις νέου υλικού για τον επερχόμενο τέταρτο δίσκο της μπάντας.

Το 2014 η αδελφή του Jesse Pintado καλεί τον Oscar Garcia να παίξει με ένα καινούριο lineup της μπάντας με το όνομα Terrorizer L.A., στο festival φόρου τιμής στον  Pintado. Ένα lineup με τους Oscar Garcia στην φωνή, Leon del Muerte (Nausea, Murder Construct, Impaled) στη κιθάρα, Cosmo Reveles (Sadistic Intent) στο μπάσο, Rick Cortez (Sadistic Intent) στη κιθάρα και Mike Caffell (Dreaming Dead, Exhausted Prayer) στα drums. Μια συλλογή με demos και ακυκλοφόρητο υλικό με το όνομα “Before the Downfall” θα κυκλοφορήσει στις 9 Δεκεμβρίου του 2014 μέσω της  F.O.A.D. Records.

Και τα καλά νέα ήρθαν και χτύπησαν και τη δική μας πόρτα. Οι Terrorizer L.A. έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας για δύο εμφανίσεις. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους δικούς μας Mass Infection, τους επίσης δικούς μας Free Fall και τους Βούλγαρους Corpse ενώ την Τρίτη 7 Ιουλίου θα κατεδαφίσουν το An Club στην Αθήνα μαζί με Mass Infection και τους Αθηναίους deathsters Obduktion. Δύο ιστορικά live με την παρουσία του κανονικού τραγουδιστή της μπάντας  Oscar Garcia να δεσπόζει όπως φυσικά και η ανακοίνωση πως θα ακούσουμε ζωντανά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το “World Downfall” να μας αφήνει να μαζεύουμε  τα σαγόνια μας από το πάτωμα.
Δύο μοναδικές εμφανίσεις αφιερωμένες στην μνήμη του τεράστιου Jesse Pintado που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

884